bygge

Bygge drivhus selv av gamle vinduer

Bygge drivhus selv av gamle vinduer

– En komplett guide

Intro:

Drivhus er en flott måte å dyrke planter og grønnsaker hele året, og de gir en ekstra dimensjon til hagen din. Å bygge et eget drivhus kan være både morsomt og økonomisk, spesielt hvis du bruker gamle vinduer. I denne artikkelen vil vi gi deg en grundig oversikt over hvordan du kan bygge ditt eget drivhus av gamle vinduer.

Hva er et drivhus laget av gamle vinduer?

building house

Et drivhus laget av gamle vinduer er et konstruksjon som er satt sammen av brukte vinduer. Dette er en bærekraftig og økonomisk løsning som gir deg muligheten til å resirkulere gamle materialer og skape et unikt drivhus. Det finnes ulike typer av drivhus laget av gamle vinduer, inkludert veggmonterte drivhus, frittstående drivhus og takmonterte drivhus. Populariteten til denne typen drivhus har økt de siste årene, da mange huseiere ønsker å ta vare på miljøet samtidig som de skaper en vakker hage.

Typer drivhus laget av gamle vinduer

Det er flere typer drivhus som kan bygges av gamle vinduer. Noen vanlige typer inkluderer:

1. Veggmonterte drivhus: Dette er drivhus som er festet til veggen på et eksisterende bygg. De er ideelle for mindre hager eller områder med begrenset plass. Veggmonterte drivhus kan være laget av enkeltstående vinduer som er montert på en vegg eller et mer komplekst design med flere vinduer i ulike størrelser.

2. Frittstående drivhus: Dette er selvstendige strukturer som kan plasseres hvor som helst i hagen. Frittstående drivhus laget av gamle vinduer kan variere i størrelse og design, og kan inkludere flere etasjer eller nivåer. De gir deg muligheten til å skape en vakker hageoase hvor du kan dyrke planter og blomster.

3. Takmonterte drivhus: Dette er drivhus som er montert på taket av et eksisterende bygg. Takmonterte drivhus kan være en flott måte å utnytte ubrukt plass på, og de gir deg muligheten til å dyrke planter selv om du har begrenset hageareal.

Kvantitative målinger om drivhus laget av gamle vinduer

Det er viktig å vurdere noen kvantitative målinger når du bygger et drivhus av gamle vinduer. Disse inkluderer:

1. Størrelse: Bestem hvor stort drivhuset skal være basert på hvor mye plass du har tilgjengelig og hvilke planter du ønsker å dyrke. Det er viktig å ha tilstrekkelig plass til å kunne bevege seg inni drivhuset og utføre nødvendig vedlikehold.

2. Vinduer: Antall og størrelse på vinduene vil variere avhengig av den valgte designen. Det kan være lurt å velge vinduer som kan åpnes for bedre luftsirkulasjon og ventilasjon.

3. Materialer: Velg solide materialer som tåler vær og vind, slik at drivhuset ditt kan stå støtt gjennom alle årstidene.

Forskjellige design av drivhus laget av gamle vinduer

Drivhus laget av gamle vinduer kan variere i design og stil. Noen viktige faktorer å vurdere inkluderer:

1. Estetikk: Velg vinduer som passer til den eksisterende arkitekturen og stilen i hagen din. Drivhuset bør være en forlengelse av det du allerede har, samtidig som det skaper et visuelt statement.

2. Funksjonalitet: Tenk på hvilken funksjon drivhuset skal ha. Skal det kun brukes til å dyrke planter, eller ønsker du også å ha en sittegruppe eller et arbeidsområde i drivhuset?

3. Vekstforhold: Tenk på hvilke typer planter du vil dyrke og skap et miljø i drivhuset som passer for disse plantene. Tenk på temperatur, fuktighet og lysforhold.

Fordeler og ulemper med drivhus laget av gamle vinduer

Det er flere fordeler og ulemper ved å bygge et drivhus av gamle vinduer.

Fordeler:

– Bærekraftig: Ved å bruke gamle vinduer bidrar du til gjenvinning og reduserer avfallsmengden.

– Økonomisk: Du kan spare penger ved å bruke brukte materialer i stedet for å kjøpe nye vinduer.

– Unikt design: Hvert drivhus blir unikt basert på de vinduene du velger, og gir dermed en personlig touch til hagen din.

Ulemper:

– Vanskelig å finne riktige vinduer: Det kan være utfordrende å finne nok gamle vinduer av lik størrelse og kvalitet.

– Værforhold: Gamle vinduer kan være mindre solide enn nye, og kan derfor være mer utsatt for vær og vind.

– Tidskrevende: Bygging av et drivhus tar tid og krever litt håndverksferdigheter.Konklusjon:

Bygge et drivhus selv av gamle vinduer er en fantastisk måte å utnytte gamle materialer på og skape et vakkert og funksjonelt drivhus. Det finnes ulike typer og design å velge mellom, avhengig av dine behov og preferanser. Selv om det kan være utfordrende å finne nok passende vinduer, vil resultatet være unikt og miljøvennlig. Gjennom å følge riktige målinger og designprinsipper, kan du skape et drivhus som vil glede deg i mange år fremover.

FAQ

Hvilke fordeler er det ved å bygge et drivhus av gamle vinduer?

Det å bygge et drivhus av gamle vinduer har flere fordeler. Det er en bærekraftig løsning som bidrar til gjenvinning og reduserer avfallsmengden. Samtidig kan det være økonomisk fordelaktig da du kan spare penger ved å bruke brukte materialer i stedet for å kjøpe nye vinduer. I tillegg gir det deg muligheten til å skape et unikt design og tilpasse drivhuset til din egen stil og preferanser.

Hvilken type drivhus kan jeg bygge av gamle vinduer?

Du kan bygge forskjellige typer drivhus av gamle vinduer, inkludert veggmonterte, frittstående og takmonterte drivhus. Valget avhenger av plasseringen og størrelsen du ønsker for drivhuset ditt.

Hvor kan jeg finne gamle vinduer til å bygge et drivhus?

Du kan sjekke lokale bruktbutikker, bygningsgjenbruksentre, eller annonser på nettet for å finne gamle vinduer til ditt drivhusprosjekt. Det kan også være lurt å sjekke med venner eller naboer som kanskje har gamle vinduer de ønsker å kvitte seg med.